Mikä on ideaali ilmiö?

Ideaali ilmiö on nimensä mukaisesti ilmiö, joka ilmenee Keski-Pohjanmaalla Kannuksessa, ns. Kahvibaarin kiinteistön ilmatilassa ja vanhoissa rakennuksissa. Se on projekti, jonka tarkoituksena on säilyttää kultturiperinnöstämme se, mikä meille on tärkeää ja toisaalta suunnata toiveikkaana kohti tulevaisuutta. Ideaali ilmiö pyrkii olemaan mukana luomassa tulevaisuuden positiivisia ilmiöitä.

Ensimmäisenä askeleenaan Ideaali ilmiö antaa tukensa muuttuvan työelämän pyörteissä ahertaville työikäisille: Toimistohotelli tarjoaa työntekemiseen rauhallisen ja inspiroivan tilan niille, jotka tekevät uuden ajan paikkariippumatonta työtä joko yksin tai etäyhteyksien avulla. Toimistohotellista voit lukea lisää täältä ja muuttuvasta työelämästä blogistani.

 

Kuka on ilmiön tekijä?

Olen Annakreeta ja lasken itseni tulevaisuuden työelämän tekijätyypiksi. Valittaminen voi hetkellisesti auttaa, mutta muutos tapahtuu vain tekemällä. Siksi pitkäaikainen mottoni on “ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä”. Niinpä olenkin käärinyt hihat ja päättänyt tehdä oman osani täällä pienessä Kannuksen kaupungissa.

Ja miksi juuri Kannuksessa? Olen vakavasti kannuslaistunut muutettuani paikkakunnalle vuonna 2017. Vakavaa siitä teki se, kuinka hyvin minut otettiin vastaan Kannuksessa. Sain ennätysajassa verkostoja, kontakteja, tuttuja ja ystäviä. Lasken tämän nimenomaan kannuslaisten hyveeksi – en omakseni – vaikka itse olinkin kaikelle sille varsin vastaanottavainen. Tämä vahvisti ajatustani siitä, kuinka maaseutumaisilla alueilla on ihmisen hyvä olla. Mutta realitetit tulee olla kunnossa: tulee olla mahdollisuus tehdä työtä ja saada tarvitsemiaan palveluita.

Asiantuntijuuteeni sisältyy rakennustekniikka, yhdyskuntasuunnittelu, aikuisten oppiminen ja kehittyminen sekä ryhmätoiminta. Olen tehnyt tietotyötä, projekteja, harjoitellut itseni johtamista, osallistunut webinaareihin, opiskellut verkko-opintoina, keskittynyt töihin kotona pyykkiläjän vieressä. Olen myös kärsinyt työuupumuksesta, pistänyt asioita tärkeysjärjestykseen ja tuntenut yhdessä tekemisen voiman. Kaiken tämän lisäksi olen ajatellut! Ajattelu tuo asioita tietoisuuteen, ja vaikka tieto saattaa lisätä tuskaa, siitä huolimatta suosittelen sitä. Ajattelu mahdollistaa oppimisen.

Uskon, että minulla on paljon annettavaa maailmalle. Haluan luoda tasapainoa ja valjastan siihen luovuuteni, mielikuvitukseni, näkemyksellisyyteni ja herkkyyteni. Ajatuksiani voit seurata blogistani ja mikäli haluat liittyä mukaan toimistohotellin työyhteisöön, varaa työpöytäsi pistämällä viestiä!